1. “Physical Eduction is the sum of changes in an individual caused by
experience centring motor activity” Who said this?
A) Prince martin
B) Millions
C) Charls A.Butchar
D) Cassidy
Answer - D) CASSIDY
Show Answer
2. “Physical Education is the sum of men’s physical activities selected as
to kind and conducted as to outcomes” who said this?
A) C.C.Covel
B) Charls A Butcha
C) Williams
D) J.B. Nash
Answer - D) Williams
Show Answer
3. How many objectives of physical Education are there?
A) Four
B) Five
C) Three
D) Six
Answer - B) Five
Show Answer
4. What is the aim of physical Education?
A) Physical development
B) Motor development
C) Mental Development
D) All Round development
Answer4 Explanation4
Show Answer
5. Sports management is bassed upon....?
A) Efficient and Talented officials
B) Smart and clever officials
C) Weak and Greedy officials
D) None of these
Answer - A) Efficient and Talented officials
Show Answer
6. For A Reporter what Qualities are desired most?
A) Sweet Speaking skills
B) Soft Speaking skills
C) Excellent Speaking skills
D) Beautiful Personality
Answer - C) Excellent Speaking skills
Show Answer
7. What is the scope of Coaching?
A) Social Parks
B) Sports Clubs
C) Hotels
D) All of the above
Answer - D) All of the above
Show Answer
8. Thomas cup is Related to which Game?
A) Hockey
B) Judo
C) Badminton
D) Football
Answer - C) Badminton
Show Answer
9. Where was first khelo India Gemes held?
A) Mumbai
B) Delhi
C) Hyderabad
D) Kolkata
Answer - B) Delhi
Show Answer
10. Which state of India stood just in khelo India Gemes in 2018?
A) Delhi
B) Punjab
C) Kerala
D) Haryana.
Answer - D) Haryana
Show Answer
11. How many sports discipline are there in khelo India Games?
Answer - C) 16
Show Answer
12. When was the first khelo India Games held?
A) 2016
B) 2018
C) 2017
D) 2019
Answer - B) 2018
Show Answer
13. Question13
A) Option13A
B) Option13B
C) Option13C
D) Option13D
Answer13 Explanation13
Show Answer
14. Question14
A) Option14A
B) Option14B
C) Option14C
D) Option14D
Answer14 Explanation14
Show Answer